Paddlingsrapporter 2015

Reseberättelse för veckopaddlingen 2015.

Vi jag ,Ulla, Alena, Görgen, Thomas, Monika och Anders hade bra tur med vädret. Det regnade inte speciellt mycket och vindarna var hanterbara även om det friskade i ibland ledde det inte plurrningar eller skador.

Vi startade efter en god lunch på Brasseri Östra Skälö 0490/262 61 i Misterhults skärgård. Det var egentligen tänkt att paddla kring Grebbestad på västkusten men vi blev tvingade att planera om på grund av blåst och tur var det. Det kom några droppar när vi startade men när vi kom fram till Lilla Bergö efter 6 km sken solen. Tältplatsen på östra sidan mot Ramsfjärden erbjuder många platser för både skogs och hälltältnig. Den är skyddad och det är lätt att ta upp kajakerna men dåligt med kvällssol.

Nästa dag paddlade vi norrut för att komplettera glömda saker från bilarna och sedan vidare runt Eknö Vid dess nordöstra hörn finns en liten namnlös ö som är bra att tälta på om man kommer i land så vi fortsatte till Rangleholmens vik som vetter mot norr. Rikligt med många fina tältplatser på hällar inte så vindskyddat. Paddlade 20km.

Regn under sennatten gav sen start 11.00. Lite blåsigt från väst men vi fick se fyra havsörnar och säl innan vi efter 11 km kom till L. Vippholmen, men den var upptagen så vi fick gå iland på Husholmens norra vik. Lätt att ta upp och fin skyddad hälltältning men lite kvällssol och mycket flygfän.

Dag fyra skulle det blåsa upp syd-västligt så vi övergav att runda söder om Strupö och gick norr om och där var det lugnt. Enstaka tältplatser och varmt vatten. Vidare till Svinskär där det finns en stor hälltältplats på norra udden men dåligt med vindskydd. Dessutom verkar det komma regn så vi retirerade till Örö och kunde äta vår lunch under tak. Tack till pensionatstanten. Vi fick köpa kaffe o Görgen en dusch medan det regnade och blåste upp, i vindbyarna 10-13 m/s och med denna i ryggen surfade vi norrut till den lilla ön med Norrvik nordöst om Brändö. En fantastisk tältplats för många tält både skogs o häll. Lite dålig vindskydd för nordan men det blåste V. 11 km. Bra tältplats även på Nötgårdsö norra vik 500m österut.

Dag fem: Söderut i lite råkallt höstväder paddling och lunch L. Bergö. Solen kom fram och livet lekte ner till Mansholmen 16km. Generösa tältplatser på nordöstra udden där vi slog upp tälten den lika fina södra var ockuperad av tyskar.

Torsdagen var solig men väst 4-6. Tog en sväng söderut för att titta på tältplatser men vände sen norrut till L. Vippholmen som nu var ledig. 14km. Fantastisk stor tältplats för många tält både skog och häll. Lite svårt att ta upp på grund av stenar men tältplatsen har ett klippblock vid stranden som fungerar som bardisk och det finns en bajamaja på ön åt öster.

På fredag, sista dagen paddlade vi 8,8 km till Ö. Skälö, lastade och åt lunch på brasseriet som avslutning. Sammanlagt paddlade vi 89km , max hastighet 8,7 och medelhastighet blev som vanligt 3,5-4 km/h. En bra tur, inte så lång och lite blåsig men trevligt sällskap och god mat gjorde den lyckad. Tack alla. Det var tur att vi inte paddlade på västkusten denna vecka med regn o kuling.

Vid Pennan

Carl