Grundkurs havskajak 2024

I första hand för dig som är helt nybörjare på kajakpaddling, du kanske har provat några enstaka gånger men har aldrig gått någon kurs tidigare. Tidigare deltagare på EKS grundkurser eller ni med mer erfarenhet kan deltaga i mån av plats. Anmäl er så sätter vi upp er på en väntelista, är intresset väldigt stort så får vi se om vi ordnar några extra pass för er med mer erfarenhet.

Nytt för i år är att vi är två ledare som kommer ha hand om kursen, men det blir enkelt för er deltagare för vi heter Mattias båda två. :D

Vi går igenom grunderna till havskajakpaddling, pratar grundläggande utrustning samt hur man ställer in kajaken för att få bra kontroll på vattnet. Ni får testa olika havskajakmodeller för att hitta de som passar er bäst. Vi går grundligt igenom Paddelpass nivå Gul och introducerar flera av momenten i Paddelpass nivå Grön.

https://www.kanot.com/Utbildning/Paddelpasset/paddelpassetniva0-5/

Kvällskurs under totalt 5 tillfällen (onsdagar) med start kl 18:00. Kursdeltagarna ansvarar själva för att medtaga dricksvatten samt eventuellt energitillskott.

Lämpliga kläder är vanliga träningskläder, tag med handduk och ett torrt ombyte (ifall du slår runt) samt överdragskläder ifall det blir kallt när vi är på land.

I kursen ingår 5 tillfällen (som deltagare bör du kunna vara med på minst 4 av dem för att få maximalt ut av kursen):
15 maj kl 18:00-21:00 kajakladan i Vilsta
22 maj kl 18:00-21:00 kajakladan i Vilsta
29 maj kl 18:00-21:00 kajakladan i Vilsta

5 juni uppehåll på grund av havstur med tidig start dagen efter
12 juni kl 18:00-21:00 kajakladan i Vilsta
19 juni kl 18:00-21:00 kajakladan i Vilsta

Som synes planerar vi att vara i Vilsta, men det kan bli så att vi väljer att utgå från Mora vid några tillfällen på slutet av kursen. Kvarstår det höga flödet och vattenståndet i ån som vi har just nu så kan samtliga tillfällen i kursen behöva flyttas till Mora men då återkommer vi med information om detta.

Pris: 500 kr för hela kursen om 5 tillfällen, betalas till EKS via swish i samband med första kurstillfället. Utöver detta krävs medlemskap i EKS (350 kr). Löses enligt instruktioner här för den som inte redan är medlem: Bli medlem (eskilstunakanot.se)

Anmälda: 8/10

Anmälan sker till: ordforande@eskilstunakanot.se

Skriv "Grundkurs havskajak" i ämnesraden! Är du förbi nybörjarstadiet skriv även detta i mejlet.

Ange om ni tänker använda egen kajak eller om ni vill låna klubbkajak (det finns kajaker till alla deltagare att låna, men urvalet blir ju bättre om inte alla behöver klubbkajaker, så jag vill gärna veta).

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.