Basängträning i Kungsör och Strängnäs

Publicerad söndag 26 feb, 14:22

Klubben bjuder på bassängträning i Kungsörs badhus fyra söndagar.

12/3, 19/3, 26/3 och 2/4.

Fokus på självräddning. Flottöruppgång, cowboyräddning, roll och liknande. Arrangör är Arne Ahlqvist men vi tipsar varandra och hjälps åt. Så många personer som möjligt ska få del av det här. Man kan önska att få delta alla gånger men är inte garanterad det. Först till kvarn gäller inte.

Vi möts vid Vilstaladan 7:45. Åker gemensamt till badhuset och kan börja lasta in kajaker 8:30. Vi har 2 timmar i badhuset 9:00 - 11:00. 11.30 har vi fått ut kajakerna och lämnar badhuset. Om intresse finns så är det en ok pizzeria i närheten.

Fyra personer per gång. Två kajaker får plats i bassängen så vi delar på tiden.

Skicka en intresseanmälan men namn e-post och telefonnummer till arne@kajaka.se Berätta vilka datum ni vill vara med. Har ni egen kajak? Kan ni ta någon mer kajak på bilen?

Frågor och vänliga påpekanden till 070 290 08 95


Bassängträning i Thomasbadet i Strängnäs lördag 11/3 och 18/3. Tid 16.00 - 18.30.

Fokus på kamraträddning. Ledare är Mattias Meldert.

Bra tillfälle att öva på räddningsövningar. Alla är välkomna. Bassängen rymmer ca: 10 kajaker så vi kan vara ganska många.

Vi samlas 14.30 i Vilsta för att göra rent båtarna samt lasta. Avfärd 15.00. Vill man åka egen bil direkt till Strängnäs så meddela detta vid anmälan. Vi räknar att vara på plats vid Thomasbadet kl 15.45.
Meddela gärna om man har bil/behöver skjuts och även om man kan ha båt på taket.

I mån av plats kan det även finnas möjlighet för de som vill öva själva utan att delta på själva utbildningen.

Anmälan till Hasse Mälberg tel. 070-684 78 50, sms eller ring.


För båda aktiviteterna gäller:

Observera att kajakerna ska vara så rena som möjligt. Det finns möjlighet att skölja av vägdammet innan vi lägger kajakerna i bassängen.

Det kan eventuellt vara bra att ha med näsklämma och cyklop.

För att göra övningarna så verklighetsnära så möjligt så bör de ske med både flytväst och kapell (även om det inte är nödvändigt för säkerheten i bassängen). När vi övar kamraträddning så kommer de vara obligatoriska, det finns moment som involverar kapellet som ska tränas in.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.